More to see

Als je ons goed vindt, kijk dan ook naar:

BioArt Laboratories Foundation richt zich op toptalenten. Ze trekken ontwerpers, technici, studenten, kunstenaars, bedrijven, academici en anderen aan die geïnteresseerd zijn in de overgang tussen wetenschap, natuur, technologie, creativiteit. Hiermee consolideren ze een krachtige pool van menselijk kapitaal voor Eindhoven en de regio.​

STRP wants to set up an open dialogue with the public, artists, designers, media makers and thinkers about the relationship between people, experimental technology, society and the future.

LAB-1 is een bioscoop, club, evenementenruimte en café-bar in Eindhoven. Ze staan voor dynamiek, experiment, creativiteit en een plek om te genieten, hangen en thuis te voelen. Ze zijn een podium voor films, live muziek, tentoonstellingen, visuals, DJ’s en evenementen gedurende de dag en nacht.

Virtuele werelden, geprint voedsel, dynamische steden en wilde robots. We zijn zo omringd door technologie dat het onze ‘volgende natuur’ wordt. Het klinkt abstract, maar het komt heel dichtbij; auto’s rijden zelf en hartkleppen worden bedrukt

Onze wereld bevindt zich op een keerpunt, in de richting van groeiende sociale ongelijkheid. Het Age of Wonderland-programma ontdekte dat, om de realiteit van vandaag en morgen onder ogen te zien. Van 2014-2017 nodigde Age of Wonderland makers, denkers en doeners uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië uit om te werken aan uitdagingen waar schaarste en vindingrijkheid hand in hand gaan.

De sector augmented reality, virtual reality en mixed reality groeit snel. Vanuit het niets schieten deze bedrijven de lucht in. De industrie is nog steeds op zoek naar de beste manier van werken en probeert de best mogelijke manieren te vinden waarop de gemengde realiteit invloed kan en zal hebben op de samenleving. Het Hyperspace Institute – professionele vereniging voor AR / VR / MR-professionals – wil dit zoekproces ondersteunen.

Deze gezamenlijke expo laat zien hoe Fashion Tech zich heeft ontwikkeld sinds de coronacrisis. Georganiseerd en samengesteld door Red Dot-winnende Fashion Tech Designer Marina Toeters. Het werk wordt getoond in een functionerende werkruimte. Zo kun je ervaren hoe we mode innoveren.

20+ Fashion Tech projecten: van studentenwerk tot werk van multinationals.

https://fashiontechfarm.com 

Transnatural stelt zich een wereld voor waarin mens, natuur en technologie samensmelten. Technologie ondersteunt de natuurlijke wereld en ecologische rijkdom. Het platform werkt met een veelzijdige mix van nationale en internationale makers, denkers, bedrijven, R & D-laboratoria, studio’s en onderzoeksinstituten.

Strijp-SDe iconische verlaten Philips-fabriek is nu een speeltuin waar kinderen en hun ouders avonturen beleven met films en inspirerende interactieve tentoonstellingen. In verschillende workshops kunnen ze hun eigen uitvindingen ontwerpen en bouwen of zelf films maken. Een unieke plek voor creatieve gezinnen en ook een inspirerende locatie voor zakelijke evenementen!

Strijp-SMU is een presentatieplatform voor onderzoek in een rijk internationaal netwerk van makers die samen de limiet bepalen tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn.

Dutch Design Awards reikt jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten uit. Verschillende disciplines, standpunten en oplossingen worden bekeken in het licht van de impact die ze hebben op onze samenleving.

Temporary Art Center is a breeding ground for cultural renewal. In 80 studios over 150 starting visual artists, designers and other makers work on the world of tomorrow. TAC offers space and a stage for experiment, with a program full of exhibitions, music, performance and parties. 

Duurzame kost produceert en distribueert groenten, fruit en vis op een duurzame manier. Ze werken met mensen die op een afstand van de arbeidsmarkt staan. Ze verbouwen hun groenten, fruit en vis zonder pesticiden, kunstmest en medicijnen. Op deze manier nemen ze sociale en ecologische duurzaamheid serieus.

Dwaalhaas Woensel

Collaborative design for societal impact    www.foundationweare.org